Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttig pastagratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gratäng med pasta och köttfärs där en hel del nyttigheter smugit sig in.

Ingredienser

Instruktioner

Stek köttfärs och hackad lök. Pudra över mjöl. Tillsätt krossad tomat, tomatpurré och vatten. Låt såsen koka ihop och smaka av med kryddorna. Dra såsen från värmen. Riv morötter och palsternacka grovt och rör ner i köttfärsen. Dela broccolin i små buketter. koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolin koka med sista minuten. Häll hälften av köttfärsen i botten på en smord, ugnsfast form. Häll över pasta, broccoli och skivad paprika. Rör ner keson i resterande köttfärs och bred ut den överst i formen. Strö eventuellt lite riven ost överst. Gratinera mitt i ugnen på 200 grader ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.