Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttigt frukostbröd

(1 kommentar)  
  • Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut

Nyttigt frukostbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vatten och filmjölk till 37°. Smula ner jästen och rör ut den.
  2. Tillsätt salt, honung, solrosfrön, tomater och vetekli. Blanda i båda mjölsorterna. OBS! Degen ska vara lös. Låt jäsa 1 1/2 timme.
  3. Sätt ugnen på 230°.
  4. Häll ut degen på mjölat bakbord. Knåda den inte. Forma degen med hjälp av vetemjöl till en stor fyrkant och skär ut ca 20 fyrkantiga bitar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda direkt i 12–15 minuter.
  5. Låt bröden kallna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • superh 26 mars 2010

    Det blir jättegott! Dessa fick högsta betyg av mina barn.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.