- Serverar: 10-15 portioner
- Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut
Gott och smakrikt fullkornsbröd gjort på grahamsmjöl!
Instruktioner
- Rosta solroskärnorna i en stekpanna
- Smula jästen i en degbunke Värm upp filmjölken till 37grader och häll över jästen i degbunken, blanda tills dess att den blir slät
- Blanda de övriga ingredienserna i en separat bunke
Häll över ingredienserna i degbunken och rör om, lämna degen lite kletig, låt den sedan jäsa 30 minuter.
- Efter den jäst, dela degen och lägg i smörad form.
Sätt in formarna med degen i kall ugn (mitten av ugnen) , slå på den på 200grader, låt grädda i 1timme.
Lägg folie om brödet och låt grädda ytterligare 45minuter.
- Ta ut och lägg på galler för att svalna med bakhanduk ovanpå.
Publicerat den
19 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar