Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttigt och gott mellanmål

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Enkelt och gott mellanmål med lågt kaloriinnehåll

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att kärna ur och dela äpplet i mindre tunna skivor eller bitar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och lägg i äppelbitarna. Stek dem mjuka efter smak men se till så de inte bränns.
  2. Lägg i kokos, kanel, kardemumma och eventuellt solroskärnor och låt rostas med endast någon minut. Ta väck pannan och häll över allt på en liten tallrik exempelvis.
  3. Ställ in tallriken i frysen för snabb avkylning medan du blandar ihop yogurten med vaniljsocker i en skål. Har du lite mer tid på dej kan äppelröran stå framme i rumstemperatur och svalna istället, då lite längre tid. Häll till sist över äppelblandningen i yogurten och ät :)
  4. Detta receptet går att variera mycket, man kan ersätta den naturella yogurten+vaniljsockret med färdig lättsockrad yogurt, man kan ersätta solroskärnorna eller lägga till hackade nötter, mandlar eller havregryn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.