- Serverar: 1 portioner
- Tid: 10 minuter
Skriv ut
Enkelt och gott mellanmål med lågt kaloriinnehåll
Instruktioner
- Börja med att kärna ur och dela äpplet i mindre tunna skivor eller bitar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och lägg i äppelbitarna. Stek dem mjuka efter smak men se till så de inte bränns.
- Lägg i kokos, kanel, kardemumma och eventuellt solroskärnor och låt rostas med endast någon minut. Ta väck pannan och häll över allt på en liten tallrik exempelvis.
- Ställ in tallriken i frysen för snabb avkylning medan du blandar ihop yogurten med vaniljsocker i en skål. Har du lite mer tid på dej kan äppelröran stå framme i rumstemperatur och svalna istället, då lite längre tid. Häll till sist över äppelblandningen i yogurten och ät :)
- Detta receptet går att variera mycket, man kan ersätta den naturella yogurten+vaniljsockret med färdig lättsockrad yogurt, man kan ersätta solroskärnorna eller lägga till hackade nötter, mandlar eller havregryn.
Publicerat den
28 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar