Från Odense i Danmark, H C Andersens hemstad, har vi hämtat receptet på detta läckra bakverk med mandelmassa. Lätt att baka, smälter i munnen.
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i skålen på en assistent eller matberedare. Smöret och jästen delas först i mindre delar. Kör tills det blir en jämn deg. Låt degen vila, ca 15 minuter, medan du gör fyllningen.
- Riv mandelmassa och rör med socker och smör till en jämn smet. Du kan också snabbt köra allt i en mixer.
- Tag upp degen på mjölat bord. Knåda igenom den, tills den är en mjuk och följsam. Dela i tre delar.
- Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20 x 35 cm. Lägg fyllning som en sträng längs mitten av degkakan. Den skall uppta ca en tredjedel. Vik sedan upp sidorna över fyllningen.
- Lägg längderna på bakpappersklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa ca 40 minuter. Värm under tiden ugnen till 200° .
- Pensla längderna med ägg. Strö över mandelspån och pärlsocker.
- Grädda ca 20 minuter mitt i ugnen.
Publicerat den
7 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ser gott ut och lätt att göra det kommer jag att prova säkert