Piffa upp den bakade potatisen med en fyllning av bacon, örter och ost som smälter i munnen.
286 kcal/portion
Instruktioner
- Skölj potatisarna och stick hål i skalet med en sticka. Kör potatisarna 10 minuter i mikron på hög effekt eller ångkoka dem 20 minuter över en kastrull med kokande vatten. Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg potatisarna på ett galler i ugnen och baka 40 minuter eller tills de är mjuka rakt igenom och skalet är hårt. Låt potatisarna svalna lätt.
- Halvera potatisarna och gröp ur dem, se till så att skalet förblir helt. Lägg potatismoset i en skål, tillsätt mjölken och blanda till en jämn smet. Blanda ner färskost, vitlök och gräslök. Stek baconskivorna hårt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper och skär i 1 cm stora bitar. Blanda ner baconet i ost- och potatismoset och krydda med svartpeppar.
- Portionera upp moset i potatisskalen, sätt dem på en plåt och strö över osten. Sätt in i ugnen och baka cirka 10 minuter tills osten är gyllene.
Publicerat den
10 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar