Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ört- och baconpotatis

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Piffa upp den bakade potatisen med en fyllning av bacon, örter och ost som smälter i munnen. 286 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj potatisarna och stick hål i skalet med en sticka. Kör potatisarna 10 minuter i mikron på hög effekt eller ångkoka dem 20 minuter över en kastrull med kokande vatten. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg potatisarna på ett galler i ugnen och baka 40 minuter eller tills de är mjuka rakt igenom och skalet är hårt. Låt potatisarna svalna lätt.
  3. Halvera potatisarna och gröp ur dem, se till så att skalet förblir helt. Lägg potatismoset i en skål, tillsätt mjölken och blanda till en jämn smet. Blanda ner färskost, vitlök och gräslök. Stek baconskivorna hårt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper och skär i 1 cm stora bitar. Blanda ner baconet i ost- och potatismoset och krydda med svartpeppar.
  4. Portionera upp moset i potatisskalen, sätt dem på en plåt och strö över osten. Sätt in i ugnen och baka cirka 10 minuter tills osten är gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.