Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtbakad kyckling med squashtagliatelle

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kalorisnål och Gi-vänlig rätt Försök att få tag på små och fasta squashfrukter eftersom de ska hyvlas i tunna skivor på längden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj squashen och hyvla "tagliatellestrimlor" med en potatisskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag och blanda med salt. Låt dem stå och vätska sig medan du gör i ordning resten av ingredienserna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnsfast form. Lägg basilika, persilja, parmesanost, valnötskärnor och vitlök i en matberedare och kör till en smulig massa. Blanda créme fraiche med örtblandningen och smaka av med salt och peppar. Bred blandningen på kycklingfiléerna och stek dem i mitten av ugnen ca 30 minuter. Tills kycklingfiléerna är genomstekta.
  3. Lägg över squashtagliatellen i en skål. Häll på olivolja, rivet citronskal och citronsaft och blanda. Tillsätt hackad bladpersilja, riven parmesanost och strö på flingsalt och malen svartpeppar.
  4. Servera kycklingfiléerna med den kalla squashtagliatellen och garnera med basilikablad och lite valnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.