Servera dessa bröd till en god varm soppa.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Rör ut jästen med ljummet vatten. Tillsätt olja, socker, salt och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 1 timme.
- Blanda alla ingredienser till örtfyllningen.
- Dela degen i 4 delar och kavla ut en del i taget. Kavla ut tunt på mjölat bakbord. Skär fyrkanter som är 10x10 cm.
Lägg 1 tsk örtfyllning på varje fyrkant och vik över deg så det blir trekanter.
Tryck ihop degkanterna ordentligt så att örtfyllningen inte rinner ut under gräddningen.
- Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper och jäs 30 minuter.
Pensla med olivolja och strö flingsalt och färsktimjan över.
- Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Publicerat den
17 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar