Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtfyllda kuvertbröd

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Servera dessa bröd till en god varm soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Rör ut jästen med ljummet vatten. Tillsätt olja, socker, salt och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 1 timme.
  3. Blanda alla ingredienser till örtfyllningen.
  4. Dela degen i 4 delar och kavla ut en del i taget. Kavla ut tunt på mjölat bakbord. Skär fyrkanter som är 10x10 cm. Lägg 1 tsk örtfyllning på varje fyrkant och vik över deg så det blir trekanter. Tryck ihop degkanterna ordentligt så att örtfyllningen inte rinner ut under gräddningen.
  5. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper och jäs 30 minuter. Pensla med olivolja och strö flingsalt och färsktimjan över.
  6. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.