Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtig torsk med potatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ny smak för oss som bara brukar panera med ströbröd :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina torsken. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatismos: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Värm mjölken. Häll av vattnet från potatisen. Mosa den tillsammans med mjölken och matfettet till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.
  3. Örtblandning: Skala och finhacka vitlöken. Strimla basilikan. Blanda vitlök, basilika, ströbröd och olja. Lägg torsken i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  4. Toppa varje fiskbit med örtblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Koka ärterna i saltat vatten. Skala och riv morötterna. Skiva citronen.
  6. Servera fisken med mos, ärter, riven morot och citronskivor.
  7. Rätten är fri från ägg. Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd. Gör laktosfri: Använd smör och mjölk utan laktos. Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör och byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.
  8. Näringsvärde ENERGI: 2328 kJ/556 kcal PROTEIN: 34,8 g KOLHYDRAT: 66 g FETT: 14,6 g

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.