- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ny smak för oss som bara brukar panera med ströbröd :)
Instruktioner
- Tina torsken.
Sätt ugnen på 225°C.
- Potatismos: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Värm mjölken. Häll av vattnet från potatisen. Mosa den tillsammans med mjölken och matfettet till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.
- Örtblandning: Skala och finhacka vitlöken. Strimla basilikan. Blanda vitlök, basilika, ströbröd och olja.
Lägg torsken i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
- Toppa varje fiskbit med örtblandningen.
Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Koka ärterna i saltat vatten. Skala och riv morötterna. Skiva citronen.
- Servera fisken med mos, ärter, riven morot och citronskivor.
- Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Använd smör och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör och byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.
- Näringsvärde
ENERGI: 2328 kJ/556 kcal
PROTEIN: 34,8 g
KOLHYDRAT: 66 g
FETT: 14,6 g
Publicerat den
16 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar