- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Underbara dofter sprider sig i ditt kök!
Instruktioner
- Gnid in köttet med salt och peppar.
Blanda ingredienserna till örttäcket och bred det över köttet. Stick i en köttermometer och lägg köttet i en ugnssäker form.
- Skala potatisen och skär skivor i den till knappt hälften så att den håller ihop längst ner. Lägg potatisen bredvid steken. Pensla med smör, salta, peppra och strö ströbröd på toppen. Skala morötter, palsternackor och lök och skär dem i stora bitar. Lägg dem bredvid potatisen.
- Ugnsstek på nedersta falsen i 175° till 70° innertemperatur. Låt köttet vila 15 min innan det skivas upp.
Skär upp köttet och blanda rotfrukterna med persilja. Servera med créme fraiche smaksatt med vitlök och persilja.
Publicerat den
14 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super gott!!!!!