Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtkryddad kotlettrad med hasselbackspotatis.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Underbara dofter sprider sig i ditt kök!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in köttet med salt och peppar. Blanda ingredienserna till örttäcket och bred det över köttet. Stick i en köttermometer och lägg köttet i en ugnssäker form.
  2. Skala potatisen och skär skivor i den till knappt hälften så att den håller ihop längst ner. Lägg potatisen bredvid steken. Pensla med smör, salta, peppra och strö ströbröd på toppen. Skala morötter, palsternackor och lök och skär dem i stora bitar. Lägg dem bredvid potatisen.
  3. Ugnsstek på nedersta falsen i 175° till 70° innertemperatur. Låt köttet vila 15 min innan det skivas upp. Skär upp köttet och blanda rotfrukterna med persilja. Servera med créme fraiche smaksatt med vitlök och persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • christincarlsson 18 april 2012

    Super gott!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.