Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtstekt rostbiff

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Kan göras dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kryddgrönt, salt och peppar. Gnid in steken med blandningen, lägg den i en ugnssäker form och sätt i en stektermometer med spetsen i den tjockaste delen. Stek i nedre delen av ugnen i 125 grader. Stektid är 1½-2 timmar. Låt steken vila. Ska den serveras nästa dag, låt den kallna, förpacka den sedan lufttätt och förvara kallt. Skär upp inför serveringen. Häll grädden i formen och vispa ur stekskyn. Låt koka upp i en kastrull. Smaka av såsen med salt och peppar och red med maizena.
  2. Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Vänd runt dem med olja, salt och peppar i en långpanna. Skär rosmarinkvisten i mindre bitar och lägg i pannan. Tillaga mitt i ugnen i 225 grader tills allt är mjukt och bitarna har fått fin yta, ca. 30 minuter. Vänd ner honung. Lägg upp i en serveringsskål och toppa med che´vre.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.