Kakorna har sitt ursprung i en österrikisk bärpaj.
Instruktioner
- Värm ugen till 175 grader. Finhacka hasselnötterna i en matberedare. Tillsätt mjöl, strösocker, salt, kanel, kryddnejlika och smör och kör tillen smuldeg. Tillsätt citronskal och kör till en sammanhängande deg.
- Vänd upp degen på lätt mjölad arbetsyta och tryck ut den till en platta. Klä den i plastfolie och lägg den i kylskåp i 30 minuter. Kavla ut 3 mm tjockt på mjölad yta. Tryck ut ett jämnt antal kakor med valfritt kakmått. Lägg ut hälften av kakorna på en bakpappersklädd plåt och tryck ut hål i mitten. Grädda de håltagna kakorna för sig och de hela kakorna för sig i 8 - 10 minuter. Låt kakorna svalna på galler.
- Bre tunt med hallonsylt på de ohålade kakorna och tryck fast de hålade ovanpå. Fyll upp hålen med resterande sylt ur en spritspåse. Strö över florsocker som dekoration.
Publicerat den
14 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar