Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Östeuropeiskt ostkaka

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Det stod i receptet att det skulle räcka till mellan 16-20 personer! Vi var 12 och det var lagom så de som ville hade möjlighet att ta mera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj formen med margarin.
  2. Blanda strösocker och ströbröd och rör ihop med margarinet i en varm kastrull.
  3. Tryck ut röran i en form med löstagbar botten, 26 cm i diameter.
  4. Formen placeras i en pajform av glas, för att förhindra läckage.
  5. Ställ in i ugnen 10 min. 175 grader.
  6. Vispa vaniljvispen fast och fluffig.
  7. Tvätta och riv citronskalet fint. Pressa sedan citronen.
  8. Vispa ägg och socker poröst i en stor skål.
  9. Vispa samman ägg, citronsaft, bakpulver, majsstärkelse och vaniljsocker. Rör nu försiktigt med en gummiskrapa ner vaniljvisp och Lindahls yoghurt.
  10. Häll försiktigt alltsammans i formen.
  11. Strö det rivna citronskalet över kakan. Ställ formen på galler, lågt i ugnen. Grädda vid 150 grader i c:a 80 minuter.
  12. Täck vid behov med folie när kakan är gyllenbrun. Baka kakan minst en dag i förväg så att den är helt avsvalnad.
  13. Serveringstips: passar till frukt eller bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.