Det stod i receptet att det skulle räcka till mellan 16-20 personer! Vi var 12 och det var lagom så de som ville hade möjlighet att ta mera.
Instruktioner
- Smörj formen med margarin.
- Blanda strösocker och ströbröd och rör ihop med margarinet i en varm kastrull.
- Tryck ut röran i en form med löstagbar botten, 26 cm i diameter.
- Formen placeras i en pajform av glas, för att förhindra läckage.
- Ställ in i ugnen 10 min. 175 grader.
- Vispa vaniljvispen fast och fluffig.
- Tvätta och riv citronskalet fint. Pressa sedan citronen.
- Vispa ägg och socker poröst i en stor skål.
- Vispa samman ägg, citronsaft, bakpulver, majsstärkelse och vaniljsocker.
Rör nu försiktigt med en gummiskrapa ner vaniljvisp och Lindahls yoghurt.
- Häll försiktigt alltsammans i formen.
- Strö det rivna citronskalet över kakan.
Ställ formen på galler, lågt i ugnen. Grädda vid 150 grader i c:a 80 minuter.
- Täck vid behov med folie när kakan är gyllenbrun.
Baka kakan minst en dag i förväg så att den är helt avsvalnad.
- Serveringstips: passar till frukt eller bär.
Publicerat den
20 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar