Annorlunda att servera omelett till en efterrätt men den är otroligt god och extra god blir den om man serverar äkta vaniljglass till.
Min favorit i vaniljglass är Tofuline vanilj.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Riv skalet av citronen på den fina delen av rivjärnet, var försiktig så att den vita delen av skalet inte följer med.
Vispa äggulor, vaniljsocker och citronrasp till skum. Vispa äggvita, socker och citronsaft till en styv maräng.
- Vänd ägguleblandningen i marängen med en slickepott.
Smält smöret och skira det genom att ta upp det klara smöret med en matsked.
Häll det skirade smöret i ett varmt stekjärn som tål att stå i ugn. Tillsätt omelettsmeten och stek på medelstark värme 3 minuter.
Strö över vinbären.
- Ställ in stekjärnet i ugnen igen och grädda ca 5 minuter eller tills den fått gyllenbrun färg.
Vik omeletten dubbel och stjälp upp på ett fat.
Pudra florsocker över och garnera med några klasar vinbär.
- Servera vaniljglass till.
Publicerat den
26 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar