Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientalisk fisksås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta är en av de absolut godaste såser som finns :-) Går utmärkt att servera till annat än fisk t ex kötträtter, om man byter ut fiskfonden mot t ex kantarellfond eller oxbuljong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök mycket fint. Fräs löken mjuk i smöret ett par minuter utan att det får färg.
  2. Rör i ingefära och Sambal Oelek. Rör om och låt det fräsa ett ögonblick tillsammans. Häll i vin, fond och grädde. Låt såsen småputtra och reduceras till c:a 3 dl återstår.
  3. Smaka av såsen med salt och peppar.
  4. Servera till all slags kokt eller stekt fisk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.