Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientalisk fläskfllé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En väldigt god maträtt som passar lika bra till vardags som till fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset i saltat vatten. Klipp baconet i 3 delar och fräs det utan fett i en stekpanna. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Lägg baconet på hushållspapper och häll av fettet från stekpannan. Stek fläskfiléskivorna. Skiva bananerna. Häll riset i en ugnssäker form med lock (helst lergryta). Lägg fläskfiléskivorna ovanpå riset. Strö över jordnötterna, mandarinerna och bananerna. Blanda ihop grädde, curry, mango, svartpeppar, salt och den pressade vitlöksklyftan. Häll blandningen i formen och lägg baconet överst.
  2. Gratinera i 175 grader i ca: 30 minuter. Servera gärna en grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.