Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientalisk skink och vitkålsgryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En jättegod gryta som bara blir bättre dagen efter. Passa på nu när både fläskkött och vitkål är billigt! Kan göras vegetarisk om man byter skinkan mot quorn eller kikärtor. Gi rätt om man utesluter riset och väljer quinoa istället.

Ingredienser

Instruktioner

Putsa och skär köttet i strimlor. Hacka lökarna och strimla vitkålen fint. Tärna äpplet. Fräs curryn i lite margarin. Lägg i äpple,lök och vitkålen. Rör om och låt fräsa några minuter. Lägg över grönsakerna i en gryta. Bryn köttet och slå sen över dom i samma gryta som grönsakerna. Tillsätt kryddorna, pressad vitlök,buljong,vatten och grädden. Rör om och låt småkoka ca 15 min tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av grytan med 2 tsk potatismjöl utrört i lite vatten om du tycker grytan är för blaskig. Servera med kokt ris.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Virvlande 10 januari 2013

    Som jag har letat efter det här receptet! Lärde mig det i hemkunskapen i högstadiet, men efter att ha tappat bort boken var det bara det här receptet som jag faktiskt saknade. Tack! Nu ska jag göra massor!

  • Mistys 10 januari 2013

    Jag tror faktiskt receptet kommer från min dotters hemkunskapsbok om jag inte minns fel. Hon gjorde ofta denna gryta när hon bodde hemma. Kul att du hittade det:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.