Pilgrimsmusslor kokas ofta i en fet sås, men här wokas de med ytterst lite fett.
Den läckra smaken passar särskilt bra tillsammans med vildris.
Instruktioner
- Koka vildriset i mycket vatten ca 40 minuter, lägg i råriset efter 15 minuter och låt det koka med i 25 minuter.
Femton minuter innan riset är klart gör man i ordning resten av ingredienserna.
- Tag ur pilgrimsmusslorna ur skalen, halvera dem på längden och separera dem från romsäcken.
Värm 1 msk av solrosoljan i en wok och stek pilgrimsmusslorna och romsäckarna på stark värme 1 minut på var sida.
Ta upp dem ur woken och håll dem varma.
- Hacka vitlöksklyftorna, skiva svamparna och salladslök.
Tillsätt resten av solrosoljan till woken tillsammans med sesamoljan. När oljan är het lägger man i vitlök, ingefära, svamp, salladslök, sockerärter och steker under omrörning i 2 minuter.
- Tillsätt sojasåsen, salta och peppra.
Lägg tillbaka pilgrimsmusslorna och romsäckarna i woken. Värm allt i 2 minuter.
Servera genast med riset.
Publicerat den
26 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar