Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientaliska pilgrimsmusslor med vildris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pilgrimsmusslor kokas ofta i en fet sås, men här wokas de med ytterst lite fett. Den läckra smaken passar särskilt bra tillsammans med vildris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka vildriset i mycket vatten ca 40 minuter, lägg i råriset efter 15 minuter och låt det koka med i 25 minuter. Femton minuter innan riset är klart gör man i ordning resten av ingredienserna.
  2. Tag ur pilgrimsmusslorna ur skalen, halvera dem på längden och separera dem från romsäcken. Värm 1 msk av solrosoljan i en wok och stek pilgrimsmusslorna och romsäckarna på stark värme 1 minut på var sida. Ta upp dem ur woken och håll dem varma.
  3. Hacka vitlöksklyftorna, skiva svamparna och salladslök. Tillsätt resten av solrosoljan till woken tillsammans med sesamoljan. När oljan är het lägger man i vitlök, ingefära, svamp, salladslök, sockerärter och steker under omrörning i 2 minuter.
  4. Tillsätt sojasåsen, salta och peppra. Lägg tillbaka pilgrimsmusslorna och romsäckarna i woken. Värm allt i 2 minuter. Servera genast med riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.