Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost & grönsakspannkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekt när det börjar skramla tomt i kylen. Detta är riktig "man tager vad man haver"-mat. Vispa ihop en pannkakssmet enligt basreceptet. Byt gärna ut hälften av mjölken mot matlagningsgrädde för ett krämigare resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke.
  2. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken samt äggen.
  3. Smält smöret och rör ned det i pannkakssmeten.
  4. Låt gärna smeten stå och svälla en stund.
  5. Sätt ugnen på 200°.
  6. Fyll en rund eller avlång smord form med en bottenskyla av grönsaker. Slå på pannkakssmeten och strö riven ost över.
  7. Grädda pannkakan i 20 minuter. Servera med sallad eller en skiva skinka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.