Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost och baconlimpa Ost och baconlimpa
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En fast och god köttfärslimpa med härliga ostfickor och fin baconsmak. Går bra att skiva nyuttagen utan att skivorna faller isär.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, potatismjöl och öl. Låt svälla minst 15 minuter. Skär osten i tjocka skivor som tärnas ungefär i bacontärningarnas storlek. Finhacka purjolöken. Blanda den svällda smeten med ägg, salt och peppar. Blanda i bacon, ost och purjolök. Smula i köttfärsen och blanda med degkrokar till en jämn fast smet. Forma till en stor tjock limpa och placera i en smord ugnsform. Blanda ihop ingredienserna till penslingen och pensla limpan väl. Sätt in 1 fals under mitten och grädda i 30 minuter. Sänk då värmen till 175 grader och grädda vidare i 20-30 minuter. Servera med potatis och gärna en gräddsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.