Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfylld filé med saltbakad potatis.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

För att allt ska bli färdigt och vara varmt samtidigt kan du börja med att försteka potatisen nästan färdig och låta den stå i ugnen medan köttet steks på lägre temperatur.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Putsa fläskfilén och skär ett djupt snitt längs med hela köttet. Skär osten i små bitar. Tryck ner ost, vitlök och basilika i snittet. Tryck ihop köttet och fördela skinkan runtom. Bind upp väl med steksnöre till en tät rulle. Bryn köttet runt om så att det får fin färg. Slå in det i aluminiumfolie och lägg i en ugnsform. Stick en stektermometer i köttet och stek mitt i ugnen till 67 grader, ca 10 min. Höj ugnsvärmen till 250 grader. Tvätta och skrapa potatisen. Blanda runt med olja, kryddor och salt i en ugnssäker form. baka mitt i ugnen 15-20 min tills de har fått fin färg och är mjuka. Skaka runt potatisarna ett par gånger. Skär köttet i skivor och servera med tsatsiki och somrig sallad med jordgubbar och mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.