Fläskfilé eller oxfilé serverad med bakade potatishalvor, bakade vitlökshalvor och Nobissås
(rättat ugnstemperaturen)
Instruktioner
- Ugn 225°
- Börja med såsen.
Lägg ägget i kokande vatten och koka 3 minuter. Kyl med vatten och skala. Mixa eller vispa sönder ägget och blanda med vinäger och senap.
- Vispa ner oljan lite i taget till en tjock sås. (Med stavmixer mixas ägg, vinäger, senap och olja på en gång, det tar 10-20 sekunder).
- Blanda i créme fraiche och smaksätt med vitlök, peppar, salt och gräslök.
Låt stå i kylen och mogna i smak.
- Lägg de oskalade vitlöks- och potatishalvorna på en ugnslångpanna, gärna med bakplåtspapper i botten.
- Pensla de skurna ytorna med lite olja och strö över salt och peppar.
- Baka i mitten av ugnen tills lök och potatis är mjuka, ca 30 minuter.
- Stek under tiden köttet. Putsa filén fri från senor och dela biten i 3-4 cm tjocka skivor.
- Stek bitarna i en stekpanna på ganska hög värme i smöret, 2-4 minuter per sida.
- Fläskfilén ska vara precis genomstekt, oxfilén kan vara röd, rosa eller lätt rosa inuti.
Salta och peppra.
- Servera kött, sås, vitlök, potatis med avokado, sallad och svamp blandade med citron och lite flingsalt.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
29 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
verkar underbart gott,är tyvärr bortrest hela helgen men det kommer fler så dådmåste jag prova......