Biffar med vitlöksostfyllning med salvia och bacon runtom.
Ett krämigt mos med potatis och selleri.
Ett underbart gott sätt att servera en dundermiddag på.
Instruktioner
- Forma färsen till lika stora biffar, lägg en klick ost i mitten av varje biff och nyp ihop färsen över osten.
Tryck fast salviabladen runt kanterna på biffarna och vira sedan baconet runt. Fäst med tandpetare.
Stek biffarna. Efterstek i ugnen på 200° i ca 15 minuter.
Koka ur pannan med kalvfond och vatten.
- Skala och skär potatis och rotselleri i mindre bitar. Lägg över i en kastrull och täck med vatten. Koka tills rotsakerna är mjuka.
Häll av det mesta av vattnet men låt ett par matskedar vara kvar. Stöt eller mosa till ett grovt mos.
Rör ner grädden och värm moset. Rör ner smöret och smaka av med salt och peppar.
- Servera de underbart goda biffarna och skyn, med det krämiga moset och haricots verts
Publicerat den
5 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar