Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostkaka efter östeuropeiskt recept

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Denna lite annorlunda ostkaka passar att serveras med frukt eller bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda strösocker och ströbröd och rör ihop med margarinet i en varm kastrull. Tryck ut röran i en smord form med löstagbar botten, 26 cm i diameter.
  2. Formen placeras på eller i en annan ugnssäker form, för att förhindra läckage. Ställ in i ugnen 10 minuter i 175 grader.
  3. Vispa vaniljvispen fast och fluffig. Tvätta och riv citronskalet fint. Pressa sedan citronen. Vispa ägg och socker poröst i en stor skål. Vispa samman ägg, citronsaft, bakpulver, maizena och vaniljsocker. Rör försiktigt ner med en gummiskrapa vaniljvisp och yoghurt och häll försiktigt ner allt i formen. Strö det rivna citronskalet över kakan.
  4. Ställ på galler, lågt i ugnen. Grädda vid 150 grader i ca 80 minuter. Täck vid behov med folie när kakan är gyllenbrun. Baka kakan minst en dag i förväg så att den är helt avsvalnad vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.