Denna lite annorlunda ostkaka passar att serveras med frukt eller bär.
Instruktioner
- Blanda strösocker och ströbröd och rör ihop med margarinet i en varm kastrull. Tryck ut röran i en smord form med löstagbar botten, 26 cm i diameter.
- Formen placeras på eller i en annan ugnssäker form, för att förhindra läckage. Ställ in i ugnen 10 minuter i 175 grader.
- Vispa vaniljvispen fast och fluffig. Tvätta och riv citronskalet fint. Pressa sedan citronen. Vispa ägg och socker poröst i en stor skål. Vispa samman ägg, citronsaft, bakpulver, maizena och vaniljsocker. Rör försiktigt ner med en gummiskrapa vaniljvisp och yoghurt och häll försiktigt ner allt i formen. Strö det rivna citronskalet över kakan.
- Ställ på galler, lågt i ugnen. Grädda vid 150 grader i ca 80 minuter. Täck vid behov med folie när kakan är gyllenbrun. Baka kakan minst en dag i förväg så att den är helt avsvalnad vid servering.
Publicerat den
11 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar