Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostkaka med punschglass och bärkompott

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Laga egen ostkaka och servera med vacker bärkompott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Glass: Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Vispa ihop äggulor, socker och glykos (glykosen gör glassen extra len i konsistensen). Värm mjölk och grädde i en kastrull. Smält gelatinbladet i den varma vätskan, blanda mjölken med äggvispet. Tillsätt sedan punschen under omrörning. Låt kallna i vattenbad. Rör om då och då. Kör i glassmaskin, förvara den sedan i frysen till servering.
  2. Ostkaka: Sätt ugnen på 180 grader. Lägg mandeln i en plastpåse på stumt underlag. Banka sönder mandeln med undersidan av en kastrull. Blanda ihop samtliga ingredienser till ostkakan. Fördela i smorda portionsformar, som rymmer ca 1 ½ dl.
  3. Grädda i vattenbad i mitten av ugnen ca 30 minuter. Prova med en sticka att ostkakan har stannat. Låt svalna något. Lossa runt kanterna med en liten vass kniv och stjälp upp dem.
  4. Bärkompott: Koka ihop blåbär, hallon och socker till en kompott.
  5. Servera ostkakan ljummen eller kall tillsammans med lite punschglass och bärkompott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.