Laga egen ostkaka och servera med vacker bärkompott
Instruktioner
- Glass:
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Vispa ihop äggulor, socker och glykos (glykosen gör glassen extra len i konsistensen). Värm mjölk och grädde i en kastrull.
Smält gelatinbladet i den varma vätskan, blanda mjölken med äggvispet.
Tillsätt sedan punschen under omrörning. Låt kallna i vattenbad. Rör om då och då.
Kör i glassmaskin, förvara den sedan i frysen till servering.
- Ostkaka:
Sätt ugnen på 180 grader. Lägg mandeln i en plastpåse på stumt underlag. Banka sönder mandeln med undersidan av en kastrull.
Blanda ihop samtliga ingredienser till ostkakan. Fördela i smorda portionsformar, som rymmer ca 1 ½ dl.
- Grädda i vattenbad i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Prova med en sticka att ostkakan har stannat. Låt svalna något.
Lossa runt kanterna med en liten vass kniv och stjälp upp dem.
- Bärkompott:
Koka ihop blåbär, hallon och socker till en kompott.
- Servera ostkakan ljummen eller kall tillsammans med lite punschglass och bärkompott.
Publicerat den
22 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar