Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostsallad med apelsindressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ostkuber rullade i apelsinskal ger salladen fin smak. Druvorna och dressingen gör den saftig. Den är frisk och god och väldigt annorlunda, perfekt när det är varmt ute och man inte vill stå över spisångorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär osten i kuber och vänd dem i apelsinskalet. Halvera vindruvorna och kärna ur dem. Strimla salladen. Lägg salladen på ett uppläggningsfat och lägg på ost och vindruvor.
  2. Apelsindressing: Blanda senap, vinäger, apelsinsaft, salt, peppar och cayennepeppar. Blanda ned oljan. Häll litet av dressingen över salladen, strö över flagad rostad mandel och servera salladen. Häll upp resten av dressingen i en skål och servera den bredvid.
  3. Om du vill kan du servera salladen som ensamrätt med bröd eller med bitar av grillad kyckling eller skivad skinka. Du kan också göra en mindre sats av salladen och servera den som entrérätt tillsammans med rostat bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.