Ostkuber rullade i apelsinskal ger salladen fin smak. Druvorna och dressingen gör den saftig. Den är frisk och god och väldigt annorlunda, perfekt när det är varmt ute och man inte vill stå över spisångorna.
Instruktioner
- Skär osten i kuber och vänd dem i apelsinskalet. Halvera vindruvorna och kärna ur dem. Strimla salladen. Lägg salladen på ett uppläggningsfat och lägg på ost och vindruvor.
- Apelsindressing: Blanda senap, vinäger, apelsinsaft, salt, peppar och cayennepeppar. Blanda ned oljan. Häll litet av dressingen över salladen, strö över flagad rostad mandel och servera salladen. Häll upp resten av dressingen i en skål och servera den bredvid.
- Om du vill kan du servera salladen som ensamrätt med bröd eller med bitar av grillad kyckling eller skivad skinka. Du kan också göra en mindre sats av salladen och servera den som entrérätt tillsammans med rostat bröd.
Publicerat den
26 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar