Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostsoppa med örtolja

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Krämigt. Norrländska råvaror i en härlig soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor, salta och pensla på rikligt med olivolja. Låt stå och dra ca 20 minuter.
  2. Skär kronärtskockorna i halvor och pensla med olivolja.
  3. Koka upp vatten och buljong. Rör i västerbottensost.
  4. Tillsätt vin, grädde och timjan, koka upp. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt på svag värme till servering.
  5. Grilla grönsakerna i en grillpanna.
  6. Mixa basilika och timjan med olivlja till en tjock olja. Skär skivor av lantbröd i trekanter, pensla med olivolja och stek i grillpanna.
  7. Servera soppan i skålar. Lägg försiktigt i de grillade grönsakerna, ringla över örtoljan och servera med det grillade lantbrödet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.