Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Osttallrik med portvinskokt päron och hjortronröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Koka gärna päronet i god tid, eftersom det bara blir godare om det står till sig i kylen ett par dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och klyfta päronet. Låt päronet sjuda i portvin och socker tills det blir mjukt.
  2. Sila lagen och låt den koka tills halva mängden vätska återstår. Blanda päronklyftor med lagen och låt stå och kallna.
  3. Koka hjortron med vaniljstång och socker i ca 20 minuter. Låt svalna. Servera hjortronröran och de portvinskokta päronen med goda ostar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.