Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med mandeltäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en perfekt rätt att bjuda på till nyår.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet runt om i lite matfett i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform. Smält smöret i en kastrull och blanda ner vitlök, senap, persilja och mandel. Fördela blandningen över köttet. Gratinera i 225 graders ugnsvärme ca 10 minuter.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar på längden. Koka upp vatten med salt och lägg i paprikabitarna. Låt koka några minuter.
  3. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.
  4. Häll bort kokvattnet från paprikan och häll över vinägrettsåsen.
  5. Servera oxfilén och den marinerade paprikan tillsammans med potatisgratäng och en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.