Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med potatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Enkel och god festrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär potatisen i bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet. Koka samtidigt purjon i mjölken 4-5 minuter. Ställ åt sidan.
  2. Mosa eller pressa potatisen, rör ner mjölken med purjon, smöret och osten. Smaka av med salt och peppar
  3. Stek det färdigkryddade köttet i lite matfett och salta på stekytan. Koka ur stekpannan med lite buljong till en kryddig sky.
  4. Servera nötfilén med det ganska lösa potatismoset, gärna upplagt i portionsskålar.
  5. Bjud gärna svart vinbärsgelé och rivna morötter och en valfri grönsallad till. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.