Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med vitlökssmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det går att göra persiljesmör om man inte vill ha vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

1. Skär oxfilén i fyra bitar. Bryn dem i skirat smör i stekpannan. Salta och peppra. Låt dem vila. 2. Låt smöret bli rumstempererat eller mjuka upp det i mikron. Skala och finhacka eller riv vitlöksklyftorna. Blanda ner vitlök, hackad persilja och worcestershiresås i smöret. Smaksätt med salt och peppar. Alternativt blanda alla ingredienser i mixer med knivinsatsen. Rulla ihop till en rulle med hjälp av plastfolie eller smörpapper och lägg det i kylskåpet att stelna. 3. Före serveringen: Värm ugnen till 150 grader. Lägg köttbitarna i en långpanna som också rymmer potatiskakorna. Efterstek dem tills innertemperaturen är 55 grader för rött kött, 60 grader för rosa och 65 grader för lätt rosa kött. 4. Skär skivor av vitlökssmöret och servera gärna med ugnsbakad tomat och baconlindad haricot verts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.