Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilérulad med vinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Blotta anblicken av denna läckert fyllda oxfilé får det att vattnas i munnen. Det möra köttet fylls med rotfrukter, senap och timjan och sjuds sedan i vitt vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa, skala och riv rotfrukterna grovt. Ställ en tredjedel av de rivna rotfrukterna åt sidan. Skala och finhacka löken och vitlöken. Blanda med resten av de rivna rotfrukterna. Hetta upp smöret i en teflonstekpanna och fräs rotfrukts- och lökblandningen 3 minuter. Salta och peppra. Låt svalna.
  2. Förbered köttet till ruladen genom att skära ett snitt i filén på längden. Vik upp, pressa ut och banka lätt på mitten där köttet är som tjockast. Lägg ruladköttet på arbetsbordet. Bred senapen över. Bred rotfruktsblandningen över senapen. Strö över bladen från tre timjankvistar. Rulla ihop köttet och bind ihop med hushållssnöre.
  3. Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i ruladen och bryn runtom tills gyllenbrun. Häll på vin och buljong och koka upp. Lägg de sparade rotfrukterna i grytan. Salta och peppra. Lägg på locket och låt sjuda 40 minuter på låg värme. Vänd den då och då.
  4. Ta upp ruladen ur grytan och håll varm. Passera skyn och grönsakerna genom en sil. Hetta upp skyn i kastrullen. Tillsätt pepparrot och crème fraiche. Koka upp. Blanda potatismjölet med lite vatten och vispa ner det i såsen. Koka upp. Salta och peppra. Skär upp ruladen i åtta skivor och lägg upp på förvärmda tallrikar. Garnera rätten med hackad persilja och timjan. Servera med vinsåsen och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.