Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxrulader med potatiskaka och varm gurksallad

 
Skriv ut

God festmat! Rätten som kombinerar husmanskost, lyx och comfort food.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ruladerna: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala morötterna, svartroten och sellerin. Skölj purjon och skär i tunna strimlor. Gör likadant med korven. Bred senap över varje skiva kött. Fördela grönsaker och korv ovanpå, rulla ihop och fäst med tandpetare. Salta och peppra. Bryn ruladerna i lite smör och lägg dem i en ugnsfast form med lock.
  3. Såsen: Skala och skiva löken. Bryn den mjuk i smöret. Tillsätt tomatpurén, portern, fond och vatten. Lägg i lagerbladen och koka cirka tio minuter tills det beska i portern försvunnit. Häll skyn över ruladerna, lägg på lock och bräsera i ugn ca en timme.
  4. Känn med en sticka att de är färdiga. Ta ur ugnen och ta bort tandpetarna.
  5. Sila buljongen i en kastrull och koka ner till 5 dl återstår. Vispa i osten och låt såsen koka upp. Red av den med lite maizena i vatten och smaksätt med salt, peppar, spadet eller gelen. Lägg ruladerna i såsen och värm upp dem innan servering.
  6. Potatiskakan: Skala och riv potatisen grovt. Häll i smör i en panna och salta och peppra. Häll i potatisen och platta ut till en kaka.
  7. Gör inte kakan för tjock, och ha inte för hög värme, du blir kakan bränd utanpå och rå inuti. Bryn den 5-10 min tills den fått fin färg. Vänd den med ett lock eller en tallrik. Känn efter att kakan är mjuk, då är den klar. Servera som en tårtbit.
  8. Gurksalladen: Skala gurkan, dela den på längden. Kärna ur den med en sked och skär i skivor till halvmånar.
  9. Hacka persiljan. Smält en klick smör i en kastrull, lägg i gurkan och slå på en skvätt vatten. Smaksätt med salt och peppar. Värm gurkan på låg värme och till sätt persilja och lök innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.