Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paella i paprikaskålar - Tapas

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ytterligare ett recept till tapas-bordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan (som skall vara i paellan) i små bitar. Fräs löken i olja ca 3 min. Tillsätt vitlök, paprika och ris och fräs ca 1 min. Häll risblandningen i en långpanna.
  2. Blanda tomater, vatten, fond, vin, lagerblad, salt och chili. Stöt saffranet och blanda ner det. Häll blandningen över riset. Täck plåten med aluminiumfolie och tillaga mitt i ugnen ca 50 min.
  3. Tina skaldjursmixen. Fräs den i oljan. Salta. Ta ut långpannan ur ugnen efter 50 min och låt den stå och ånga av ca 10 min. Blanda ner skaldjuren.
  4. Halvera paprikorna på längden och ta bort kärnorna. Fyll paprikahalvorna med paella.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.