Ytterligare ett recept till tapas-bordet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan (som skall vara i paellan) i små bitar.
Fräs löken i olja ca 3 min. Tillsätt vitlök, paprika och ris och fräs ca 1 min. Häll risblandningen i en långpanna.
- Blanda tomater, vatten, fond, vin, lagerblad, salt och chili. Stöt saffranet och blanda ner det. Häll blandningen över riset. Täck plåten med aluminiumfolie och tillaga mitt i ugnen ca 50 min.
- Tina skaldjursmixen. Fräs den i oljan. Salta. Ta ut långpannan ur ugnen efter 50 min och låt den stå och ånga av ca 10 min. Blanda ner skaldjuren.
- Halvera paprikorna på längden och ta bort kärnorna. Fyll paprikahalvorna med paella.
Publicerat den
15 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar