Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paella

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här har ni ett väldigt gott och enkelt recept på hur man gör en lyckad paella...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med buljongen, de delar av kycklingen som man vanligtvis slänger bort, dem ska vi använda för att få en smarrig buljong. Häll i ungefär 2 och en halv liter vatten i en gryta. När vattnet har kokat upp lägg i de kyckling bitar som man vanligtvis inte äter. Lägg även i purjolöken och 2 tärningar med hönsbuljong. Man kan även lägga i en morot eller annan rotfrukt för att få mer smak. Låt det koka i ungefär 45 minuter, smaka av allt eftersom och om det behövs mer smak så ha i mer salt eller buljong tärning. Kom ihåg att om buljongen inte smakar mycket så kommer inte heller riset att få en god smak.
  2. Skär paprikan i ganska stora bitar och fräs den med oliv olja i paella pannan tills den får en gyllene färg, lägg den sedan på en tallrik, paprikan använder vi senare... Börja steka kycklingen i samma panna, salta, när den är så gott som stekt, lägg till den hackade kronärtskockan och bönorna, fräs i några minuter. Lägg till de hackade vårlökarna, vitlöken och lite färsk persilja. Fräs i cirka 5 minuter och häll i en halv burk med passerade tomater. Låt det fräsa några minuter.
  3. Blanda i riset, ungefär 3 handfulla nävar per person. Viktigt! Innan man blandar i riset, mät upp den mängd man kommer att använda, för att sedan veta hur mycket av buljongen man ska hälla i. Buljongen ska alltid vara det dubbla av riset.
  4. Blanda riset väl med alla ingridienser och häll i buljongen. Strö över det gula färgämnet och fördela jämnt så man får en härlig gul färg. Jag använder aldrig saffran eftersom jag inte gillar smaken, men det är ju upp till var och en vad man vill använda sig av.
  5. Till att börja med ha på hög värme, när det har kokat i cirka 7 minuter sänk värmen. När det har börjat koka, ta tid, 20 minuter ska det koka. Nu är det viktigt att använda sig av rätt ris för att få den rätta konsistensen på det. 5 minuter innan allt är klart, dekorera paellan med paprika skivorna.
  6. Servera med en färsk baguette, ett gott vin och njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • AnnaBorwin 24 januari 2009

    Ser jättegott ut. Men jag kommer inte att använda mig av kronärtskocka och jag tar saffran istället för gult färgämne. Saffranet ger det extra pluset i paellan och färgen blir "äkta". Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.