Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron och aprikospaj med mandeltäcke

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja med att mosa potatisen väl. Blanda sedan samtliga ingredienser till pajskalet i en matberedare eller för hand till en smidig deg. Låt yoghurten rinna av i ett par timmar i kyl genom en ren kökshandduk eller kaffefilter. Tryck ut pajskalet i en smord pajform (smörj med lite rapsolja).
  3. Ställ formen med skalet i, i frysen ca 1 timme. Grädda sedan pajskalet i ca 15 minuter. Låt svalna.
  4. Fyll sedan pajskalet med aprikospurén i botten. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i mindre klyftor och lägg dem på aprikospurén. Blanda ihop smeten till mandeltäcket i en bunke.
  5. Bred ut smeten över päronen och grädda pajen i ytterligare 15-20 minuter i 200 grader tills mandeltäcket fått lite färg.
  6. Låt svalna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.