Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron- och kolapaj

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Underbart god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, strösocker, smör och vatten och arbeta snabbt ihop en deg. Med fördel i matberedare.
  2. Låt vila kallt i frys ca 30 min. Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper och vänd med snabb hand över pajdegen i en pajform. Tryck vid behov upp degen mot kanterna.
  3. Förgrädda pajdegen i 200 grader 10 min. Ta ut ur ugnen och fyll pajen med avrunna päronhalvor, kolasås och mandel. Grädda ytterligare i ca 20-25 min. Servera ljummen med iskall vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.