Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronfyllda smördegsflarn

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel och god efterrätt som avnjuts med vaniljvisp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Låt smördegen tina något. Lägg smördegsplattorna omlott och kavla ut dem på längden. Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Dela päronen och kärna ur dem. Skär dem i tunna skivor och lägg lite omlott på smördegen. Skiva ingefäran runt och lägg mellan päronskivorna. Pressa över citron och strö över sockret. Vik upp kanterna ca 1 cm och nyp ihop kanterna runtom med en gaffel. Pensla smördegen med uppvispat ägg.
  3. Grädda smördegsflarnen i ca 10 minuter eller tills det fått fin färg och päronen blivit lite mjuka.
  4. Vispa vaniljvispen och servera till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.