Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronkaka med härlig, knaprig och spröd yta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Jättegod kaka som är godast nygjord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölet, bakpulvret och ingefäran. Rör ner det i smeten.
  2. Skala, kärna och klyfta ur päronen. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter (vanlig pajform/långpanna). Fördela päronklyftorna på smeten.
  3. Grovhacka valnötterna och strö över . Hyvla över det kalla smöret med osthyvel så det täcker hela kakan.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter i 175 grader.
  5. Kakan kan serveras ihop med glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.