Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mördegen i matberedare. Klä en pajform, ca 26 cm i diam, och pricka botten lätt med en gaffel. Ställ kallt i 30 min. Skala och dela päronen. Koka upp vatten, socker, citron och kanel. Lägg ner päronen och koka ca 20 min tills de är mjuka. Hacka mandeln grovt i en matberedare med kniv. Vispa smör och florsocker, rör ner ägg, mandel, maizenamjöl, sprit och grädde. Förgrädda pajskaler i 225 grader 10 min. Låt svalna något och häll i mandelblandningen. Lägg i päronhalvorna med den kupiga sidan upp. Grädda i 175 grader ca 20 min tills fyllningen stelnat. Låt pajen svalna lite. Värm marmeladen med vattnet. Pensla päronen och glasera pajen. Ställ kallt. Servera med lättvispad kall grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.