Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronpaj med hasselnötsgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Serveras gärna ljummen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop smör, vetemjöl och socker till en smulig massa i en bunke. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt degen vila i kylen i minst en timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar botten, 24 centimeter i diameter.
  3. Kärna ur päronen och riv dem grovt på rivjärn. Vispa smör, socker och ägg poröst i en bunke. Tvätta citronen noga och torka, riv sedan av skalet från halva citronen. Blanda i smeten tillsammans med päronbitarna. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen i cirka 25 minuter.
  4. Riv hasselnötterna eller krossa dem ordentligt. Vispa grädden lätt och blanda i nötterna. Servera pajen ljummen med hasselnötsgrädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.