Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronpaj med knaprigt nöttäcke

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Läckert och knaprigt smul täcker de goda päronen. Pajen serveras med en hemmagjord vaniljsås, även kallad råkräm. Den är superenkelt att göra och så god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg socker, smör och vetemjöl i en skål och nyp eller hacka ihop till en smulig deg. Grovhacka nötblandningen och vänd ner i degen. Skala päronen och halvera dem. Gröp bort kärnhus och blomfäste.
  3. Lägg dem i en ugnsform, smord eller klädd med bakplåtspapper. Fördela smuldegen ovanpå päronen. Grädda pajen mitt i ugnen i 10-15 minuter, tills den fått fin färg.
  4. Vaniljsås: Vispa äggulor och socker pösigt i en skål. Vispa grädden men inte allt för hårt i en annan skål. Vänd ihop grädden med äggen och tillsätt vaniljsockret.
  5. Servera pajen ljummen med en klick vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.