Läckert och knaprigt smul täcker de goda päronen. Pajen serveras med en hemmagjord vaniljsås, även kallad råkräm. Den är superenkelt att göra och så god!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg socker, smör och vetemjöl i en skål och nyp eller hacka ihop till en smulig deg. Grovhacka nötblandningen och vänd ner i degen. Skala päronen och halvera dem. Gröp bort kärnhus och blomfäste.
- Lägg dem i en ugnsform, smord eller klädd med bakplåtspapper. Fördela smuldegen ovanpå päronen. Grädda pajen mitt i ugnen i 10-15 minuter, tills den fått fin färg.
- Vaniljsås:
Vispa äggulor och socker pösigt i en skål. Vispa grädden men inte allt för hårt i en annan skål. Vänd ihop grädden med äggen och tillsätt vaniljsockret.
- Servera pajen ljummen med en klick vaniljsås.
Publicerat den
23 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar