Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med färs

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Ny favorit till fredagsmyset?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finfördela mjölet i matfettet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila kallt i ca: 30 minuter.
  3. Tryck ut degen i en pajform ca: 25cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Sätt en aluminiumfolie remsa över kanten och ställ kallt på nytt ca: 15 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca: 15 minuter. Ta bort folien.
  4. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i lite matfett. tag upp det.
  5. Fräs färsen jämnt och smuligt under omrörning med en gaffel. Tillsätt lökröran, hackade tomater, salt, peppar och oregano. Rör om och häll i vatten. Låt allt puttra ca: 10 minuter. Smaka av.
  6. Lägg köttröran i det förgräddade pajskalet. Strö över osten.
  7. Vispa samman äggen med creme fraiche och mjölk. Häll det över pajen. Lägg ananasskivorna ovanpå och tryck ner en oliv i varje hål.
  8. Grädda mitt i ugnen ca: 40 minuter eller tills pajen har fått fin färg. Bjud på en krispig sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.