Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med fruktfromage

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ännu en pärla från 1960. Och här har vi minsann fruktcocktailen jag talade om tidigare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka smör och mjöl och smula sönder det med fingertopparna. Tillsätt vatten eller grädde och arbeta hastigt samman till en deg. Ställ den kallt en stund.
  2. Klä en pajform, ca 26 cm i diameter, med folie. Kavla ut degen och klä formen på botten och sidorna med den. Lägg en remsa av degen runt formens sidor och pressa remsan i veck med fingrarna. Grädda pajskalet i mycket varm ugn, 275°, ca 15 minuter.
  3. Sila fruktsalladen så att så mycket lag som möjligt rinner av, men SPARA LAGEN. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5-10 minuter. Krama ur dem och lös upp dem i 2 dl kokande fruktsaft.
  4. Rör äggulorna med socker och tillsätt gelatin och apelsinsaft. Blanda ned hälften av frukten, den vispade grädden och de hårt vispade äggvitorna. Häll fromagen i pajformen och låt den stelna.
  5. Ta försiktigt bort foliet och placera pajen på serveringsfat. Garnera med resten av frukten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.