Ännu en pärla från 1960. Och här har vi minsann fruktcocktailen jag talade om tidigare!
Instruktioner
- Hacka smör och mjöl och smula sönder det med fingertopparna. Tillsätt vatten eller grädde och arbeta hastigt samman till en deg. Ställ den kallt en stund.
- Klä en pajform, ca 26 cm i diameter, med folie. Kavla ut degen och klä formen på botten och sidorna med den. Lägg en remsa av degen runt formens sidor och pressa remsan i veck med fingrarna. Grädda pajskalet i mycket varm ugn, 275°, ca 15 minuter.
- Sila fruktsalladen så att så mycket lag som möjligt rinner av, men SPARA LAGEN. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5-10 minuter. Krama ur dem och lös upp dem i 2 dl kokande fruktsaft.
- Rör äggulorna med socker och tillsätt gelatin och apelsinsaft. Blanda ned hälften av frukten, den vispade grädden och de hårt vispade äggvitorna. Häll fromagen i pajformen och låt den stelna.
- Ta försiktigt bort foliet och placera pajen på serveringsfat. Garnera med resten av frukten.
Publicerat den
10 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar