Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med hallon, honungsmelon och kiwi

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Knaprigt pajskal som fylls med krämig fyllning och toppas med färgglada frukter. Fräscht och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka hasselnötterna. Blanda ihop vetejmjöl, havregryn, socker, salt och hasselnötshacket i en skål. Hacka samman smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt äggulan och blanda ihop allt. Känns degen torr kan en skvätt vatten tillsättas. Blanda snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylskåpet ca 30 minuter.
  2. Dela degen i tre delar och tryck ut i tre små pajformar, ca 13 cm i diameter, eller kavla och tryck ut degen i en normalstor pajform ca 25 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och fäst eventuellt aluminiumfolie på kanten. Ställ in i kylen igen medan ugnen blir varm.
  3. Sätt ugnen på 200 grader för vanlig ugn och 180 grader för varmluft.
  4. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 15 minuter håll lite koll så de inte bränns vid. Låt svalna.
  5. Vispa ihop kesella, créme fraiche och passionsfrukt. Tillsätt florsocker efter smak. Skala honungsmelonen och skär dem i bitar. Skala och skiva kiwi.
  6. Fyll pajformen/formarna med kesellablandningen och toppa med frukten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.