Knaprigt pajskal som fylls med krämig fyllning och toppas med färgglada frukter. Fräscht och gott!
Instruktioner
- Hacka hasselnötterna. Blanda ihop vetejmjöl, havregryn, socker, salt och hasselnötshacket i en skål. Hacka samman smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt äggulan och blanda ihop allt. Känns degen torr kan en skvätt vatten tillsättas. Blanda snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylskåpet ca 30 minuter.
- Dela degen i tre delar och tryck ut i tre små pajformar, ca 13 cm i diameter, eller kavla och tryck ut degen i en normalstor pajform ca 25 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och fäst eventuellt aluminiumfolie på kanten. Ställ in i kylen igen medan ugnen blir varm.
- Sätt ugnen på 200 grader för vanlig ugn och 180 grader för varmluft.
- Grädda pajerna mitt i ugnen ca 15 minuter håll lite koll så de inte bränns vid. Låt svalna.
- Vispa ihop kesella, créme fraiche och passionsfrukt. Tillsätt florsocker efter smak. Skala honungsmelonen och skär dem i bitar. Skala och skiva kiwi.
- Fyll pajformen/formarna med kesellablandningen och toppa med frukten.
Publicerat den
5 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar