Arbeta samman mjöl, socker och smör i en skål som smulpaj. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en slät deg. Slå in i plastfolie och in i kylen i 30 minuter.
Kavla ut degen. Klä en 24 cm pajform med löstagbar botten. Nagga i botten och in i kylskåpet i 30 minuter.
Klä pajskalet i alufolie och grädda i 190 grader i 15 minuter. Ta av folie och grädda igen i 15 minuter. Låt skalet svalna.
Häll mjölken i kastrull och tillsätt kokoskräm. Värm försiktigt utan att koka under omrörning tills krämen smällt. ta av kastrullen.
Vispa ihop äggulor och socker i en skål till en ljus, porös smet. Rör ner mjölet. Häll den varma mjölkblandningen över äggsmeten under omrörning. Häll allt i kastrullen och värm försiktigt i 8 minuter, tills blandningen tjocknat. Låt svalna.
Blanda kokos, ananas och rom eller juice. Bred ut i pajskalet, täck med grädde, toppa med kanderad ananas och kokos. Kyl innan servering.