Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med kokoskräm

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Superläckert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman mjöl, socker och smör i en skål som smulpaj. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en slät deg. Slå in i plastfolie och in i kylen i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen. Klä en 24 cm pajform med löstagbar botten. Nagga i botten och in i kylskåpet i 30 minuter.
  3. Klä pajskalet i alufolie och grädda i 190 grader i 15 minuter. Ta av folie och grädda igen i 15 minuter. Låt skalet svalna.
  4. Häll mjölken i kastrull och tillsätt kokoskräm. Värm försiktigt utan att koka under omrörning tills krämen smällt. ta av kastrullen.
  5. Vispa ihop äggulor och socker i en skål till en ljus, porös smet. Rör ner mjölet. Häll den varma mjölkblandningen över äggsmeten under omrörning. Häll allt i kastrullen och värm försiktigt i 8 minuter, tills blandningen tjocknat. Låt svalna.
  6. Blanda kokos, ananas och rom eller juice. Bred ut i pajskalet, täck med grädde, toppa med kanderad ananas och kokos. Kyl innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.