Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med kokostäcke

 
Skriv ut

Bland dom godaste pajerna jag vet

Ingredienser

Instruktioner

  1. ugn: 200 grader
  2. Blanda samman mjöl och florsocker. Finfördela margarinet i det till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Klä en stor pajform, ca 26-28 cm i diameter, med degen. Ställ kallt för att vila i ca 30 minuter. Använd smal rabarber eller sockrade bär t ex blåbär. Dra av skalet på grövre rabarberstjälkar. Skär dem i ca 2 cm stora bitar. Blanda samman socker och potatismjöl i en skål. Lägg rabarber eller bär och skaka om så att den suger upp allt. Nagga pajskalet med hjälp av en gaffel i botten. Förgrädda pajskalet ca 15 minuter i ugnen. Vispa ägg och socker riktigt ljust och poröst. Tillsätt kokosflingorna. Fyll det förgräddade pajskalet med rabarber eller bär. Bred kokossmeten över. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter eller tills rabarberna eller bären är mjuka.
  3. Bjud ev. mjukrörd glass till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.