Bland dom godaste pajerna jag vet
Instruktioner
- ugn: 200 grader
- Blanda samman mjöl och florsocker. Finfördela margarinet i det till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Klä en stor pajform, ca 26-28 cm i diameter, med degen. Ställ kallt för att vila i ca 30 minuter.
Använd smal rabarber eller sockrade bär t ex blåbär. Dra av skalet på grövre rabarberstjälkar. Skär dem i ca 2 cm stora bitar.
Blanda samman socker och potatismjöl i en skål. Lägg rabarber eller bär och skaka om så att den suger upp allt.
Nagga pajskalet med hjälp av en gaffel i botten. Förgrädda pajskalet ca 15 minuter i ugnen.
Vispa ägg och socker riktigt ljust och poröst. Tillsätt kokosflingorna.
Fyll det förgräddade pajskalet med rabarber eller bär. Bred kokossmeten över.
Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter eller tills rabarberna eller bären är mjuka.
- Bjud ev. mjukrörd glass till.
Publicerat den
18 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar