Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med marängtäcke

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag älskar paj och jag älskar hemmagjord maräng, varför inte kombinera?

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen med varandra. Rör ihop alltsammans när smöret svalnat. Tryck ut i en form. Häll i bären, är det t ex rabarber, hallon eller bär som tenderar rinna, blanda florsocker och potatismjöl och strö över bären. Ställ in kakan i ugnen tills den är halvgräddad, c a 10 min. Sänk ugnstemperaturen till 150 grader. Under tiden som pajen stod i ugnen har du rört ihop marrängsmeten så den blivit så hård att den inte rinner när du vänder bunken upp och ner. Bre på täcket på kakan. Ställ in i ugnen som inte får vara varmare än 150 grader! Låt den stå tills marängen har börjat få lätt färg. Avnjut med glass när pajen svalnat och marrängen hårdnat. Voilá!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.