Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med pepparrotsräkor

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En riktigt snabb bjudrätt. Läcker som förrätt och passar fint på buffébordet eller till vickning. Färdig smördeg, enda pillet är att skala räkorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Drapera smördegen så att den hänger lite över kanten på en pajform, ca 25 cm i diameter.
  3. Töj degen så den passar inuti formen och nagga botten ganska tätt. Grädda ca 15 minuter.
  4. Skala räkorna och grovhacka ca 1/3 av dem.
  5. Vispa grädden och blanda ner dill, pepparrot och räkhacket.
  6. Klicka ut i pajskalet och lägg de hela räkorna ovanpå. Garnera gärna med en dillkvist.
  7. Servera genast. En kall öl, vitt vin eller vatten passar fint till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.