Italienare älskar sötsaker. Den här pajen kallas "crostatan".
Man kan fylla den med vilken marmelad som helst.
Instruktioner
- Skär smöret i bitar. Blanda ihop mjöl och socker i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg.
Låt vila 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 175 grader.
- Kavla ut degen ca ½ cm tjock på mjölat bakbord. Skär ut ca 15 stycken 1 cm breda remsor av degen. Spara dem till garnering.
Tryck ut resten av degen i en smord ugnssäker pajform, ca 30 cm i diameter.
- Blanda marmeladen med 3/4 dl vatten så att den inte torkar för mycket under tillagningen. Rör ner citronskalet.
Bred ut marmeladen på bottnen. Lägg remsorna i kors över marmeladen.
- Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
Låt svalna och servera med grädde eller vaniljglass.
Publicerat den
26 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar