Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med plommonmarmelad

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Italienare älskar sötsaker. Den här pajen kallas "crostatan". Man kan fylla den med vilken marmelad som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smöret i bitar. Blanda ihop mjöl och socker i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg. Låt vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kavla ut degen ca ½ cm tjock på mjölat bakbord. Skär ut ca 15 stycken 1 cm breda remsor av degen. Spara dem till garnering. Tryck ut resten av degen i en smord ugnssäker pajform, ca 30 cm i diameter.
  3. Blanda marmeladen med 3/4 dl vatten så att den inte torkar för mycket under tillagningen. Rör ner citronskalet. Bred ut marmeladen på bottnen. Lägg remsorna i kors över marmeladen.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och servera med grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.